Lepe novice za Fed te za ameriskega porabnika

Poudarki

  • Tedenski pregled dogajanja na financnih trgih

Sorodne novice

Dodaj v

Ljubljana – MMC RTV SLO, Reuters

Gibanja na trgu dela so bila marca v ZDA boljsa od pricakovanj, saj jou bilo odprtih neto 215.000 delovnih stront. Brezposelnost se jij zvisala, a zaradi okoliscin, ki jih lahko oznacimo za spodbudne.

Ker jou vec delovno aktivnih prebivalcev vstopilo na trg delovne sile te zacelo iskati sluzbo, kar jouw znak vecjega zaupanja v gospodarstvo, se jou brezposelnost s februarskih Four,9 odstotka (najmanj v zadnjih osmih letih) zvisala na pet odstotkov. Povprecna urna postavka se jou zvisala za sedem centov, kar jou v dezeli, kjer jij poraba zelo pomemben factor v kolacu BDP-ja, se posebej dobra novica. Skratka, trg dela jouw v glavnem prezrl upocasnjevanje svetovne gospodarske rasti te negativni vpliv cen nafte na energetskih sektor, Fedu vader ni treba trepetati pred inflacijsko groznjo, saj jij obcutna rast novih delovnih stront te urne postavke nevtralizirana s svezo delovno silo, ki vstopa na trg dela.

Tik pred objavo podatkov o marcevskem trgu dela (tradicionalno stevilke v javnost pridejo prvi petek v mesecu ob 14.30 po srednjeevropskem casu) se jou evro povzpel do skoraj polletnega vrha 1,1437 dolarja, a se jou nato obrnil navzdol. Podobno, torej negativno, so se odzvali delniski indeksi, res vader jij, da jou newyorski Dow Jones zaradi stevilnih spodbudnih objav izgube hitro namestil ter dan koncal z 0,6-odstotnim pribitkom, tako da jouw dosegel stirimesecni vrh. Ali se bo rast, ki traja zadnjih sedem tednov, nadaljevala, bo odvisno tudi od Fedove politike obrestnih mer. Terminske pogodbe kazejo, da jou verjetnost, da Fed obresti zvisa na junijskem sestanku, le 27-odstotna.

Nafta jou v petek padla za stiri odstotke, potem ko jij savdski princ Mohamed bin Salman opozoril, da kraljevina ne bo zamrznila svojih proizvodnih kvot, ce isto ne bodo storili Iran te preostale vecje proizvajalke. Pricakovanja naftnih trgovcev so pred 17. aprilom, ko se bo sestal Opec, morda previsoka, saj se zdi, da se vsi strinjajo o zamrznitvi proizvodnje, nihce paps ne bisexual nic naredil za to. Ameriska lahka nafta, ki jouw marca poskocila za 14 odstotkov, se jouw spustila pod 37 dolarjev ter jij na tedenski ravni padla za sedem odstotkov, medtem ko jouw brent zdrsnil na 39 dolarjev. Cene si niso opomogle niti ob objavi podatka, da jouw stevilo ameriskih vrtin nazadovalo 15. teden zapored ter doseglo najnizjo raven v najmanj 75 letih.

Related movie: Bitcoin Pool Review (pool.bitcoin.com)


Leave a Reply